Další nealkoholické pivo na trhu

Nealko variantu piva Zlatopramen začala vyrábět ústecká nápojářská skupina Drinks Union. Nealkoholická piva představují nejrychleji rostoucí komoditu v pivním segmentu, pivovar tak reagoval na aktuální situaci na trhu piv. Na českém trhu je tak už asi 24 českých značek nealkoholického pěnivého moku.

Nealko piva Zlatopramen by se letos mělo vyrobit 10.000 hektolitrů, v dalších letech by mělo tvořit zhruba pět procent celkové výroby piva Drinks Unionu. Kvůli nové výrobě upravil Drinks Union i část výrobní linky, ještě letos by se mělo nealkoholické pivo dodávat do restaurací i v sudech.

V maloobchodech by se mělo nealko prodávat za 12 korun za půllitr. "Nejvyšší poptávku očekává Drinks Union od věrných konzumentů značky, především ve svých restauracích, kam dosud nemohl tento druh piva dodávat," uvedl Vejlupek. Má oslovit nejen české řidiče, ale i všechny milovníky piva, kteří si potřebují uchovat "čistou hlavu."

Za úspěchem nealkoholického piva stojí podle odborníků nejen zpřísněné zákony v oblasti silničního provozu, ale i rozšiřující se nabídka tohoto nápoje na trhu a jeho kvalita a její stálé zlepšování. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven se v loňském roce v 21 českých pivovarech, které nabízejí 23 značek, vyrobilo rekordních 497.334 hektolitrů piva bez alkoholu. Za posledních osm let se výroba nealkoholického piva více než zčtyřnásobila.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info