Čejkovice otevírají sklepy

Máte slabost pro dobré víno a tradici? Nenechte si ujít třídenní veselici, jež se uskuteční poslední prázdninový víkend ve vinařské obci Čejkovice.

Kromě návštěvy malebných sklípků, volné ochutnávky místních vín a poznávání moravského folkloru se lidé, kteří od 29. do 31. září zavítají do Čejkovic, mohou těšit na tradiční cimbálovku nebo divadelní představení.

V pátek si budou moci rozšířit obzory od 18 hodin a 20:30 na kursu degustace s ochutnávkou vína ve vinném restaurantu Zlatý kopeček. Degustace 8 vzorků a malé občerstvení k vínu je vyjde na 195 korun.

Samotný den otevřených sklepů vypukne v sobotu v půl desáté dopoledne a příchozí vyjde na 600 korun. V ceně vstupenky je zahrnut kupón na nákup vín v hodnotě 200 korun, degustační sklenička a mapka trasy, na které se budou moci seznámit se sklípky 21 vinařství a jedné pěstitelské pálenice. Koho budou bolet nohy, bude moci v první části dne k přesunu mezi sklepy využít koňské povozy.

Cimbálovka na nádvoří

Zkrátka nepřijdou ani milovníci hudby a pohodové atmosféry. Dosyta si jí budou moci užít třeba od 20 hodin na nádvoří templářské tvrze Hotelu Zámek. K tanci a poslechu zde zahraje cimbálová muzika Morava. Vstupné je zahrnuto v ceně vstupenky na Den otevřených sklepů. V neděli dopoledne od 10 hodin bude možné nakoupit vybraná vína od místních vinařů. Od 15 do 16 hodin pak propukne tradiční zarážání hory v podání divadelních ochotníků a mužského pěveckého sboru Révokaz. Akci pořádá sdružení vinařů Čtvrtečníci z Čejkovic za podpory Vinařského fondu.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info