Výběr kuřat v USA
09.11.2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz
Výzkum stravovacích zvyklostí ve Spojených státech amerických jasně prokázal, že kuřata jsou i nadále základem stravy amerických spotřebitelů. Na dotaz, zda v posledních 60 dnech koupili kuře, 83 % dotazovaných odpovědělo kladně. 53 % jí kuře více než čtyřikrát za týden (47 % se vyslovilo, že jí kuřata jednou až dvakrát týdně).
Způsoby zpracování kuřat, které američtí spotřebitelé nakupují, jsou různé. Od čerstvých kuřat z oddělení masných výrobků v supermarketech, až po grilovaná, zmrazená, smažená kuřata nebo kuřecí maso v lahůdkách a předkrmech ve formě polotovarů nebo u několikachodových tabulí v prvních masitých chodech podávaných po polévce.
Čerstvá kuřata zůstávají nejpopulárnější pro 86 % respondentů.
Jeden z nejvýznamnějších výrobců kuřat požadoval, aby se tato studie věnovala i obchodování s biokuřaty. Podle této studie kupují biokuřata pouze 3 % respondentů. 43 % jich kupuje tento druh kuřat příležitostně. Nicméně 41 % říká, že si nemyslí, že by biokuřata stála za zvláštní příplatek. 13 % dotazovaných nevěří, že by biokuřata měla, co se týče jejich výživové hodnoty, v porovnání s konvenčně vyráběnými kuřaty, nějaké zvláštní přednosti.
Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.
Další články v kategorii
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)