Volný trh s půdou na Ukrajině až po roce 2013

Velký objem ploch zemědělské půdy, mnoho parcel a probíhající inventarizace jsou důvodem pro uvolnění trhu s půdou až po roce 2013.

Ukrajina pravděpodobně začne s volným prodejem zemědělské půdy teprve až po datu 1. ledna 2013, na což upozornila státní Pozemková agentura Goszem. Dosud je trh s půdou na Ukrajině reglementován. Jako důvod Agentura uvedla především inventarizaci všech zemědělských ploch, jejichž objem podle úředních statistických čísel obnáší přibližně 42 mil. hektarů a které jsou z důvodu velikosti a také vlastnictví silně parcelovány.

Téměř 7 mil. malých parcel z časů pozemkové reformy z roku 2002 patří právoplatným vlastníkům pouze na papíře, ale ne ve skutečnosti. Pro vyřízení této agendy bude Pozemková agentura potřebovat podle odhadu přibližně 18 měsíců. Z tohoto pohledu se zdá datum 1.1. 2013 jako realistický termín, kdy by mohly být připraveny všechny potřebné dokumenty a písemná osvědčení. (AgE)

Freier Bodenmarkt in der Ukraine erst ab 2013

[2011-03-03], www.topagrar.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info