Obchodníci před Vánocemi výrazně zlevnili potraviny

Obchodníci v závěru roku zlevnili až o 60 procent některé potraviny určené pro vánoční či silvestrovský stůl, takže lidé při jejich správném výběru mohou ušetřit i několik stovek korun. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, která patří mezi největší tuzemské distributory letáků obchodních řetězců.

"Z naší analýzy vyplynulo, že pokud se zákazníci rozhodnou nakoupit vše potřebné na štědrovečerní večeři pro čtyřčlennou rodinu, mohou díky letákovým akcím ušetřit až 315 korun," sdělila dnes ČTK obchodní ředitelka České distribuční Michala Malčikovová.

Nejvíce peněz lidé mohou ušetřit při nákupu přísad do tradičního bramborového salátu, jejichž ceny se snížily v průměru o 36 procent. Obchodníci zlevnili také ryby a maso. Například filet lososa lze pořídit se slevou 25 procent a na jednom kilogramu kuřecích prsou mohou lidé ušetřit až 64 korun. Vlna slevových akcí zasáhla rovněž ovoce a zeleninu a slevy se u tohoto sortimentu pohybují v průměru kolem 34 procent.

Obchodní řetězce v závěru roku do slevových akcí zařadily i alkoholické a nealkoholické nápoje. "Pivaři jistě ocení krabici piva se sedmi kusy a sedmnáctiprocentní slevou. Slevové akce se výrazně promítly také do vín a sektů, kde jsme zaznamenali až šedesátiprocentní slevy," podotkla Malčikovová.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info