Svijany ve vánočním šatu

 Zelená a červená dominují letošní vánoční edici svijanského piva. Stejně jako v uplynulých letech rodinný pivovar letos dostál tradici a připravil nejen speciální vánoční „osmipack“ Svijanského Mázu 11 %, ale také pětilitrové soudky, půllitrové plechovky, dvoulitrové Plechovky (nejen) pro chlapy a obaly dekorativních džbánů Kvasničáku s motivem nadcházejících vánoční svátků. Vše udělá radost sběratelům i normálním zákazníkům: stejný vánoční dekor se objeví i na lahvích Svijanského Mázu v běžném prodeji.  

Aktuální sezónní multipack s vánočním designem obsahuje osm půllitrových lahví světlého ležáku Svijanský Máz. Je v prodeji například v řetězcích Albert, Billa, Globus, Tesco a Makro. Speciální vánoční edice oblíbeného dvoulitrového balení piva – Plechovek (nejen) pro chlapy – je k dostání na e-shopu pivovaru, ale také například v prodejnách Globus, Tesco a Makro. Do vánočního designu se převlékly i pětilitrové soudky Svijanského Mázu.

Restaurace budou čepovat Svijanský Svátek

Nadcházející vánoční a novoroční svátky oslaví Pivovar Svijany také sezónním pivem Svijanský Svátek. Kroužkové pivo inspirované starými recepturami, podle nichž se v minulém století vařilo pivo zavážené před zimou na nepřístupné horské chaty, bude na čepu vybraných svijanských restaurací a hospod jen po omezenou dobu.

K výrobě Svijanského Svátku slouží zvláště vybrané suroviny a dostává se mu při ní vybrané péče. Základem je kombinace vybraných humnových sladů a tradičně pěstovaný Osvaldův klon Žateckého poloraného červeňáku z vlastních chmelnic pivovaru a osvědčená technologie výroby českého piva s otevřeným kvašením ve spilce a zrání v ležáckých sklepích. „Výjimečný charakter tomuto zlatožlutému pivu s obsahem 5,0 procent alkoholu dává kroužkování, které v chuti a vůni mírně prozrazuje kvasnice a ve vzhledu pivu dává slabý zákal. Hotový Svijanský Svátek se totiž po filtraci znovu zakvašuje rozkvašenou mladinou, tzv. kroužky, a po opětovném zakvašení plní do sudů, v nichž dokváší potřetí. Obsahuje velké množství živých pivovarských kvasinek, a tedy i vitamínů skupiny B a dalších tělu prospěšných přírodních látek. Stejně jako všechna ostatní svijanská piva je samozřejmě nepasterovaný,“ říká svijanský sládek Petr Menšík.

Klenot v soudku

Dobrou zprávu má pivovar i pro ty, kdo by si na vánoční oslavě chtěli vychutnat nejnovější ze svijanských piv. Jedenáctistupňový plnosladový světlý ležák zlatavé barvy Šlik se sice neprodává v lahvích ani plechovkách a k dostání je výhradně na čepu několika desítek svijanských restaurací, ale nově jej Pivovar Svijany nabízí i v praktických pětilitrových párty soudcích. Soudky jsou v prodeji na eshopu pivovaru, v pivovarské prodejně ve Svijanech, libereckém distribučním centru pivovaru a ve velkoobchodní distribuci.   

Šťastné a veselé svijanské Vánoce!

eshop.pivovarsvijany.cz

 

Pivovar Svijany

Pivovar ve Svijanech byl založen v roce 1564 a je tak jedním z nejstarších českých pivovarů vůbec. Jeho novodobá historie se datuje od poslední změny vlastnického uspořádání v roce 1998, kdy se novým vlastníkem upadajícího pivovaru s výstavem 30 tisíc hektolitrů stala ryze česká společnost Pivovar Svijany, s. r. o., (po roce 2005 Pivovar Svijany, a. s.). Od té doby pivovar zněkolikanásobil výstav až na rekordních 709 896 hl v roce 2019 a stal se jednou z nejoblíbenějších značek tradičního českého piva. Loni se celkový výstav pivovaru v důsledku koronavirové krize snížil o osm procent. Pivovar Svijany si zakládá na tradičním výrobním postupu tzv. dvourmutovém způsobu vaření, kvašení v otevřených kádích a dlouhodobém zrání piva v ležáckých sklepích. Pro výrobu bohatého sortimentu nepasterizovaných piv používá většinou humnový slad z malých českých a moravských nezávislých sladoven, vodu z vlastních studní a žatecký poloraný červeňák z vlastních chmelnic. Do svého rozvoje Pivovar Svijany v uplynulých letech investoval přes 900 milionů Kč, naposledy do nové stáčírny plechovek za 100 milionů Kč. Významně také investoval do odkupu chátrajícího svijanského zámku od soukromého vlastníka a jeho rekonstrukce. Zámek Svijany byl odjakživa součástí pivovaru, proto byl v roce 2016 znovu otevřen veřejnosti, která může kromě prohlídky zámeckých prostor absolvovat i exkurzi v samotném pivovaru Svijany a poznat tradiční výrobu českého piva na vlastní oči.

www.pivovarsvijany.cz

www.facebook.com/svijany

www.instagram.com/pivovarsvijany/

 

 

Kontakt pro média:

Luboš Spálovský

Temper Communication

Tel.: 724 724 219

e-mail: lubos.spalovsky@temper.cz 

Tisk

Další články v kategorii Podnikání

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info