Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Masokombinátu Skaličan klesly tržby a prohloubil ztrátu (17.07.2025)
- Ledové kávy lámou rekordy: Generace Z mění kávové trendy v Česku (17.07.2025)
- Ultrazpracované potraviny způsobují řadu problémů. Chemii „nasávají“ i ze strojů (17.07.2025)
- Na obzoru je další zdražování potravin (17.07.2025)
- Pěstitelská pálenice v Rakové díky úrodě ovoce očekává dobrou sezonu (17.07.2025)
- Komora: Rozšíření kvót na dovoz z Ukrajiny ohrožuje české cukrovarnictví (16.07.2025)
- Otická firma Semix Pluso investuje 60 milionů Kč do linky na fermentaci zeleniny (15.07.2025)
- Za rekordní ceny mléka může Green Deal, tvrdí farmáři. Mají větší náklady a méně krav (14.07.2025)
- V Dubaji se chystá otevřít restaurace, kde bude šéfkuchařem umělá inteligence (14.07.2025)
- Čokoláda v Česku zůstane drahá (14.07.2025)