Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Šťastných 13. Bernard zazářil v Londýně (26.03.2025)
- Kanada si u WTO stěžuje na čínská cla na dovoz zemědělských produktů (25.03.2025)
- Maso z bioreaktoru. Česká firma připravuje velkovýrobu revolučních steaků, které zachrání zvířata (25.03.2025)
- Americké velvyslanectví shání vejce v Itálii, zatím bez většího úspěchu (25.03.2025)
- ,,Mikroogramismy a výroba potravin“ v Klatovech (24.03.2025)
- Skupina Mattoni 1873 měla loni rekordní tržby (24.03.2025)
- Umělá inteligence pronikla už i do výroby vína (24.03.2025)
- Velký přípitek v malém balení. Bohemia Sekt stáčí bublinky do plechovky (24.03.2025)
- Omezení prodeje by Sněmovna mohla rozšířit na všechny energetické potraviny (24.03.2025)
- Čokoláda a vejce. Velikonoční nadílka se letos prodraží (21.03.2025)