Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ochranu původu výrobků bude nově řešit pouze EU, rozhodla vláda (16.01.2025)
- Znáte Sudžuch? Manžele dělají arménskou pochoutku a spojují tradici s inovací (15.01.2025)
- Fond podle NSS nechyboval, když zamítl dotaci pro Vodňanskou drůbež (15.01.2025)
- Sněmovní výbor dnes schválil omračování zvířat před halal a košer porážkami (15.01.2025)
- Burger King v Česku reaguje na rostoucí zájem o rostlinné stravování. Nově ho podporuje s organizací ProVeg (14.01.2025)
- Vinaři se více než počasí obávají nepředvídatelného podnikatelského prostředí. Očekávají bouřlivé diskuze na půdě EU (14.01.2025)
- Ochranu původu zboží bude nově zajišťovat pouze EU (14.01.2025)
- Až 70 procentům vinařů v ČR loni klesly příjmy, úroda byla nižší, ale kvalitní (14.01.2025)
- Zájem o domácí zabijačky dlouhodobě klesá, loni jich bylo 22.500, dříve 100.000 (13.01.2025)
- Výroba i spotřeba chleba je v ČR stabilní, lidé ale chtějí i alternativní pečivo (13.01.2025)