Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- ÚOHS nic neodhalil, loňské vysoké ceny másla prý byly v pořádku (19.03.2025)
- Z pole až ke dveřím. Farmářům rostou s rozvážkovými službami tržby (19.03.2025)
- Ministerstva letos dají potravinovým bankám stovky mil. Kč, např. na modernizaci (19.03.2025)
- Všechno zdražuje, naříkají americké pivovary. Problém je hliník na plechovky (19.03.2025)
- Francouzský sýr Raclette se preventivně stahuje (18.03.2025)
- Konec cukrovaru v Hrušovanech způsobil značné problémy pěstitelům cukrovky (18.03.2025)
- USA žádají Evropu o pomoc s dovozem vajec. Včetně Dánska (18.03.2025)
- Záplavy způsobily výrobci vegetariánských potravin Vegetus milionové škody (18.03.2025)
- Nová vědecká metoda pomáhá odhalit falšované rybí výrobky (18.03.2025)
- Štramberské uši může péct jen někdo. U Hezounů je vyrábí ojedinělým způsobem (17.03.2025)