Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Domácí chleba bez práce. Mlýn Perner přináší na trh nové chlebové směsi

  0:01 – ADVERTORIAL
Poslední roky jsou ve znamení rostoucího zájmu o domácí pečení. Lidé si doma rádi pečou nejen koláče a buchty, ale stále častěji i základní pečivo, jako je chleba. Mlýn Perner proto na trh vyslal své nové chlebové směsi, které jsou skvělé i pro nerozhodné, kteří se do pečení zatím nepustili. Příprava je snadná a upéct voňavý chleba zvládne i začátečník.
Přípravu chleba zvládne díky chlebové směsi Chléb Pernerka každý. Aktuálně jsou...

Přípravu chleba zvládne díky chlebové směsi Chléb Pernerka každý. Aktuálně jsou v nabídce tři směsi, a to chléb vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný | foto: Mlýn Perner

Mouka Pernerka se už delší dobu těší značné oblibě tuzemských pekařek a pekařů. Na tento úspěch se ve Mlýně Perner rozhodli navázat a ve spolupráci s pardubickou společností Kávoviny loni na podzim uvedli na trh nové chlebové směsi s názvem Chléb Pernerka. „V nabídce máme v současnosti tři směsi, a to chléb vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný. Nabídku plánujeme rozšiřovat, i proto že stále roste poptávka, především po potravinách poplatných zdravému životnímu stylu,“ říká Daniel Perner, jednatel společnosti Mlýn Perner.

Čím to, že si značka Pernerka na tuzemském trhu vydobyla tak rychle silné postavení?
Za úspěchem naší značky Pernerka stojí řada faktorů. Je to vysoká kvalita našich mouk, široká nabídka a snadná dostupnost. V prvé řadě je to ale unikátní technologie Mlýna Perner, který jako jediný v tuzemsku umí umlít celozrnné mouky do hladka. To je věc, kterou v celé Evropě dokážou jen některé mlýny. Často se mě lidé ptají, v čem je výhoda takto umletých mouk. Odpověď je jednoduchá – takto umletá mouka má hodnotnější nutriční vlastnosti, lepší vaznost vody a také lepší pečicí vlastnosti. Těsto z takto umleté mouky se lépe zpracovává i správně kyne. Rostoucí oblibu značky Pernerka potvrzují i naše výzkumy, kde známost značky i její pozitivní vnímání stále roste.

Co všechno mohou zákazníci v obchodech pod značkou Pernerka najít?
V regálech obchodů najdou zákazníci hned 14 druhů mouk Pernerek – klasické pšeničné, špaldové, žitné, ale i rýžovou nebo pohankovou mouku v různých granulacích. Naší chloubou jsou již zmiňované celozrnné mouky umleté do hladka a také mouky v biokvalitě. Jak u celozrnných mouk, tak i u těch v biokvalitě pozorujeme dlouhodobý a stoupající zájem zákazníků. Od podzimu loňského roku zákazníci také mohou v obchodech i v našem e-shopu kupovat tři chlebové směsi pod názvem Chléb Pernerka.

Proč jste se pustili do mletí celozrnných mouk do hladka?
Na to je jednoduchá odpověď. Ze strany zákazníků, ale i producentů potravin roste poptávka po speciálních moukách a zdravém životním stylu. Lidé mají stále větší zájem o své zdraví i jídelníček a požadují výrobky, které těmto nárokům odpovídají. Zákazníci se více zajímají o složení a přínosy potravin pro zdraví. Byli jsme před lety první, kdo lidem přinesl celozrnné mouky umleté do hladka. Dodnes jsme jediný tuzemský mlýn, který to dokáže.

Daniel Perner, jednatel společnosti Mlýn Perner

Není to jen otázka technologií, které si může pořídit vlastně každý zájemce. Umlít celozrnnou mouku do hladka chce mnohem víc. Je to celý proces, kde musíte pečlivě a poctivě vyladit každou jeho část. A to musíte udělat vy jako mlynář. Od zajištění kvalitních surovin a jejich kontrolu před vstupem do celého procesu. My třeba díky speciálním optickým strojům dokážeme zkontrolovat opravdu každé zrnko, které projde mlýnem. A když nevyhovuje našim požadavkům, tak ho rovnou vyřadit. Pomocí různých senzorů a čidel měříme také vlhkost, teplotu a řadu dalších ukazatelů. Důležité je nastavit a vyladit celý proces tak, aby splňoval veškeré požadavky na kvalitu i konkrétní parametry výsledného produktu. Celozrnné Pernerky se mohou pyšnit vysokým podílem vlákniny i díky opravdu dlouhému procesu hledání toho nejlepšího postupu, pod kterým je podepsána řada odborníků z oboru.

Na co se celozrnné hladké mouky hodí?
Celozrnné mouky můžete použít prakticky na cokoliv. Z takto namleté mouky se dají připravovat skvělé věci, nejen chleba a celozrnné pečivo. Výborně se hodí i na sladké pečivo a dezerty. Například z žitné celozrnné hladké mouky můžete upéct skvělý medovník, sušenky nebo třeba cheesecake. Abychom našim zákazníkům ulehčili výběr, co upéct, vytvořili jsme na webových stránkách Pernerka.cz galerii receptů. Každý je může třídit podle mouky, ze které chce péct, nebo podle příležitosti. V současné chvíli máme cca 250 receptů a jejich počet stále roste.

Ve vaší nabídce jsou nově také chlebové směsi. Proč jste sortiment rozšířili právě o ně?
Domácí pečení bylo na vzestupu dlouhodobě, covidová pandemie to ještě uspíšila. Lidé chtějí zkoušet nové věci a rádi experimentují. Pečení chleba je jedním z dobrých příkladů. Je čím dál populárnější a počet lidí, kteří si doma chleba pečou, neustále roste. Je tady však stále velká skupina lidí, která se do pečení chleba zatím nepustila. Nejčastějším důvodem je obava, že se chleba nepovede, protože si myslí, že je to strašně složité a výsledek nejistý. Druhým důvodem je fakt, že lidé nemají tolik času, a když už ho mají, raději ho využijí jinak. Právě pro ně jsme připravili chlebové směsi Chléb Pernerka, které jsou pečlivě namíchány z prémiových mouk Pernerka a neobsahují žádná nežádoucí aditiva.

Jaké chlebové směsi jsou v nabídce?
V současné době máme tři směsi s označením Chléb Pernerka – vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný. Upéct chleba z naší směsi je opravdu snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat alespoň 30 minut kynout a pak dát péct do trouby rozpálené na 210 stupňů na dobu 45–60 minut. Jediné, na co je třeba dát si pozor, je nepoužít studenou vodu, to by těsto špatně kynulo. To je vše. Nemusíte mít žádné zkušenosti s pečením chleba, přesto se do jeho pečení můžete bez obav pustit. Je to opravdu jednoduché. Pro velký zájem ze strany zákazníků o uvedené směsi jsme v současné době začali uvažovat o rozšíření počtu nabízených chlebových směsí o další druhy.

Upéct voňavý chleba zvládne s chlebovou směsí Chléb Pernerka i začátečník

Co když chci mít chleba z Pernerky, ale nechce se mi péct? Co pak?
I s tím vám pomůžeme. Díky vývoji receptur, které odpovídají trendům ve zdravé výživě, si můžete poctivě upečený chleba koupit v běžné obchodní síti. Například v síti prodejen Albert je v nabídce Mlynářský chléb z žitné Pernerky, v Lidlu BIO chléb Pernerka z BIO žitné Pernerky. Pečivo z Pernerky najdete i v řadě různých pekařství.

Ne každý je zkušený pekař nebo cukrář. Co byste čtenářům doporučil?
Aby se nebáli a pustili se do pečení doma. Je to skvělá věc a nemusíte se jí bát. Pro začátek je samozřejmě lepší vybírat jednodušší recepty. Nebojte se k pečení vzít i děti. Bude to trošku náročnější, ale výsledek rozhodně stojí za to. Uvidíte, že pečení s dětmi bude zábavné, protože čas společně strávený s dětmi je ten nejhezčí. Navíc to prospívá i dětem, protože se učí nové dovednosti a rozvíjejí své schopnosti. A zkoušejte nové věci a využívejte i jiné mouky, než jste zvyklí.

Kde se dá mouka Pernerka a chlebové směsi koupit?
Mouky Pernerky i všechny tři chlebové směsi Chléb Pernerka jsou k dostání v běžné obchodní síti nebo na našem e-shopu.

Autor:

Francouzští pekaři upekli rekordní bagetu, snědli ji bezdomovci

  • Nejčtenější

Rusové se vrací. Putin propagandisticky slaví a těží z toho i tamní ekonomika

3. května 2024

Počátek války na Ukrajině vyvolal mezi některými Rusy už v únoru roku 2022 velké obavy. Během...

Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun

7. května 2024

Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...

KOMENTÁŘ: Stanjurova další daň je prohrou pravicové politiky

3. května 2024

Premium Po zklamání z chabého výnosu windfall tax ministr financí plánuje, jak si na banky posvítit jinak –...

KOMENTÁŘ: Po solárním tunelu je tu další. Možná ještě větší

2. května 2024

Premium Čeští solární lobbisté otevírají šampaňské, protože se otevřela cesta k dalšímu solárnímu Klondiku,...

Švýcarský nůž nově bez čepele. Victorinox zato chystá verzi s cyklonářadím

7. května 2024  12:05

Švýcarský armádní nůž s více než stoletou historií čeká zásadní změna. Firma Victorinox, která ho...

Stát zapojí taxíky do veřejné dopravy. Poptávkový systém má ušetřit náklady

9. května 2024

Premium Zelená lucerna s nápisem linka by měla do budoucna odlišovat nepravidelnou dopravu ve veřejném...

Omezit zemědělské dotace bude možné i za špatné pracovní podmínky

9. května 2024

Ke stávajícím podmínkám, za kterých je možné dosáhnout na zemědělské dotace, se přidá další. Od...

USA tlačí na prodej TikToku, jinak ho zakážou. Nejsme agenti Číny, hájí se firma

8. května 2024

Zákonodárci mnoha zemí vyjádřili obavy, že TikTok, který vlastní čínská společnost ByteDance, může...

V Česku nenašla vhodného investora, tak si staví lázně v Emirátech

8. května 2024

Česká podnikatelka Helena Neumannová expanduje se svým byznysem založeným na pěstování levandule do...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Zpěvačka Tereza Kerndlová měla autonehodu. Poslala vzkaz ze záchranky

Tereza Kerndlová (37) a její manžel René Mayer (53) měli v úterý ráno autonehodu. Na mokré vozovce do nich zezadu...

První světová válka zničila část Francie natolik, že tu stále řádí smrt

Řídkým rozvolněným lesem pokrytá pahorkatina u francouzského Soissons, Compiégne, Lens či Cambrai přirozeně svádí k...

Kamion před nehodou vůbec nebrzdil, moderní tahač by tragédii zabránil

Policie obvinila řidiče za smrtelnou nehodu na D1. Litevský kamioňák narazil do osobního auta a natlačil ho na tahač s...