Vědci objevili nový způsob výroby čokolády, bude šetrnější k životnímu prostředí
29.05.2024 | ČTK
Švýcarští vědci vyvinuli nový způsob výroby čokolády, která by měla být zdravější a šetrnější k životnímu prostředí. V nové receptuře se využívají vedle kakaových bobů ještě další části kakaového plodu, které slouží také částečně jako sladidlo, informovala agentura DPA.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Chleba s larvou potemníka? V Unii má zelenou (07.02.2025)
- Cena kávy arabica pokračuje kvůli obavám o dodávky v růstu na nové rekordy (07.02.2025)
- Cena stejná, gramáž nižší. V obchodech se „scvrkávají“ cukrovinky či čaje (07.02.2025)
- Slovenské třešně v lednu? Hloupost, odtajněte původ potravin, žádá petice (07.02.2025)
- Vývoz francouzského koňaku loni klesl téměř o 11 procent, hlavně kvůli Číně (07.02.2025)
- Řetězci Kaufland ČR klesl meziročně čistý zisk o 31 pct na 2,3 miliardy Kč (06.02.2025)
- Bojkot obchodních řetězců: Chorvaté hlásí malé vítězství (06.02.2025)
- Jihomoravskou výstavu vín vyhrál Ryzlink rýnský a Rulandské modré (06.02.2025)
- Čistý zisk nápojové firmy PepsiCo ve čtvrtletí vzrostl o 17 procent (05.02.2025)
- Část Balkánu bojkotuje supermarkety. Obchody přicházejí až o polovinu zisku (04.02.2025)