Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka
18.04.2024 | ČTK
Průměrný Čech konzumuje méně než 600 gramů ovoce a zeleniny denně, tedy méně, než doporučuje Společnost pro výživu ČR. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou má ČTK k dispozici. Příjem ovoce a zeleniny v posledních letech podle údajů Českého statistického ústavu (ČSÚ) klesá, lidé omezují také jejich nákup.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Reklama na alkohol by mohla čelit přísnějším pravidlům (19.05.2025)
- Cukrovaru Vrbátky loni klesl čistý zisk o 42 procent na 68 milionů korun (19.05.2025)
- Šálek kávy za šest let zdražil o 63 procent (19.05.2025)
- Počet dodavatelů na Jihočeském tržišti vzrostl na 74, obrat roste (16.05.2025)
- Na Vysočině získají značku Regionální potravina rajčata, buchty, pivo i paštika (16.05.2025)
- Platforma Nesnězeno loni více než zdvojnásobila počet partnerských podniků (16.05.2025)
- Rusy trápí vysoké ceny brambor (15.05.2025)
- Kraft Heinz chystá v USA největší investici za deset let do modernizace továren (15.05.2025)
- Srdce Vinohrad získalo nový voňavý bod zájmu. Antonínovo pekařství (15.05.2025)
- Vinaři z Česka získali v jarním kole AWC Vienna 32 zlatých medailí (15.05.2025)