EFSA zahájil veřejnou konzultaci věd. stanoviska k posouzení rizik potravin a krmiv získaných z GM zvířat

Veřejná konzultace běží do 30. 9. 2011.

EFSA zahájil veřejnou konzultaci k pracovní verzi vědeckého stanoviska k posouzení rizik potravin a krmiv získaných z GM zvířat a související zdraví zvířat a welfare.

V konzultovaném vědeckém dokumentu EFSA nastiňuje specifické požadavky a metodiky pro zhodnocení rizika, které by se měly aplikovat na potraviny a krmiva, získané z GM zvířat, které budou předloženy ke schválení k prodeji v EU. Přístupem k posouzení rizik je porovnávání GM zvířat a z nich získaných potravin a krmiv, s jejich příslušnými konvenčními protějšky, zahrnující bezpečnost potravin a krmiv, zdraví zvířat a welfare.

Všechny zainteresované osoby jsou vyzývány, aby zaslaly své vyjádření (připomínky, poznámky) do online veřejné konzultace, která běží až do 30. září 2011.Více: EFSA launches public consultation on draft guidance for the risk assessment of food and feed derived from GM animals and related animal health and welfare aspects

Zdroj: EFSA

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info