Babiš chce k Agrofertu připojit domažlický Agropodnik

Další zemědělskou firmu si chce do své sbírky přidat miliardář Andrej Babiš. Jeho Agrofert Holding oznámil Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, že chce získat Loredenu Corporation a jejím prostřednictvím i Agropodnik Domažlice.

Informovala o tom ČTK s odvoláním na internetové stránky úřadu. Domažlická společnost není žádný trpaslík, má asi stovku stálých zaměstnanců a obrat mezi 1,5 a dvěma miliardami korun.

Podle ČTK již antimonopolní úřad zahájil správní řízení, které se týká produkce a prodeje obilovin a olejnin, prodeje jatečných prasat a skotu, prodeje sytového kravského mléka, prodeje pohonných hmot a minerálních hnojiv.

Babišův Agrofert je už nyní jedničkou v českém zemědělsko-potravinářském sektoru a zároveň je jednou z firem, s nimiž vede ÚOHS správní řízení v oblasti povolování spojení firem nejčastěji.

Jen letos firmě povolil několik akvizic. Dvě se týkaly masného průmyslu. Skupina dostala souhlas také s převzetím AGRO Jevišovice a vstup do oblasti lesnictví. Aktuálně posuzuje úřad vstup Agrofertu do kunovického masokombinátu Zedníček a nákup osmi zemědělských firem z Hodonínska. Poslední schválenou akvizicí je převzetí Mlékárny Hlinsko.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info