Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25.9.2012

26. 9. 2012 | Agris

Půdoochranná technologie podrývání a její využití v rámci plnění GAEC 2

Tuto technologii budou moci zemědělci využívat při zakládání porostů cukrové řepy a to s platností od 1. ledna 2013. Záměr provádět podrývání jako půdoochrannou technologi pro plnění podmínek standardu GAEC 2 je v letošním roce zemědělec povinnen ohlásit prostřednictvím formuláře (viz příloha) příslušné agentuře pro zemědělství a venkov (AZV) do 15.10.2012.

Ministr Tomáš Chalupa se setkal se svým slovenským protějškem Peterem Žigou

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa se setkal se svým slovenským rezortním kolegou Peterem Žigou. Hlavním tématem prvního oficiálního jednání obou ministrů byla ochrana přírody, ovzduší a vod, nebo spolupráce v oblasti posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence.

Kam se stočí proud podpor

Agrární komora ČR se v rámci konsorcia nevládních organizací, kde je ještě Potravinářská komora ČR a Zemědělský svaz ČR, snaží vyjednat co nejvýhodnější podmínky pro české zemědělce a potravináře plynoucí z reformy společné zemědělské politiky v rámci Evropského parlamentu, Evropské rady a komise Evropské unie.

Přijďte se dozvědět jak podporovat svého sedláka

Řada spotřebitelů dnes hledá možnosti jak získávat potraviny z blízkého okolí. Jejich výhodou je, že víme, jakým způsobem byly vyprodukovány. Důvodem pro volbu místních potravin je stále rostoucí závislost na neviditelných řetězcích producentů, zpracovatelů a zprostředkovatelů, které činí celý systém produkce a distribuce potravin neprůhledný, nákladný a někdy i nebezpečný.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 26. 9. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:43