Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.10.2012

23. 10. 2012 | Agris

Po pečivu bude nově označováno i ovoce a zelenina

Už od srpna zákazníci vědí, jestli kupují čerstvé, nebo rozmrazené pečivo. Nyní budoucnu vědět ještě víc, neboť Potravinářská komora ČR chce prosadit i označení pro čerstvé ovoce a zeleninu. Zákazníci by pak měli poznat, jestli třeba rajčata dozrála na sluníčku nebo nezralá ve skladech. To se totiž projeví i na jejich chuti.

Sklizeň obilovin v Libereckém kraji byla podle ČSÚ o 15 pct nižší

Letošní sklizeň obilovin v Libereckém kraji byla o 15 procent nižší než loni, naopak řepky se sklidilo skoro o pětinu více. Vyplývá to z odhadu Českého statistického úřadu (ČSÚ) k 15. září. Přestože letošní výsledky zemědělců v Libereckém kraji patří k těm horším, v rámci České republiky jsou na tom mnohé kraje podstatně hůře.

Lesy: Krach Less může obrat stát o stamiliony

Lesy ČR prvně připustily, že by jim insolvenční řízení se třemi firmami největší soukromé lesnické skupiny Less mohlo způsobit stamilionové škody. Navrhly proto, aby do řízení vstoupilo i krajské státní zastupitelství. Státní podnik měl s dceřinou Less & Forest uzavřeno 32 nyní již ukončených smluv na pěstební a těžební práce.

Ministerstvo zemědělství se účastní potravinářského veletrhu Salon International d´Alimentation, který začal v Paříži

V Paříži začala jedna z největších světových výstav v oblasti potravinářského průmyslu – Salon International d´Alimentation (SIAL). Veletrh, kterého se tradičně účastní i Ministerstvo zemědělství, je určen nejen odborníkům, ale také široké veřejnosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 23. 10. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 05:41