Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 30.11. – 2.12.2012

3. 12. 2012 | Agris

Veřejnost vysoce ocenila web Potraviny na pranýři v anketě Křišťálová lupa

Projekt potravinynapranyri.cz zvítězil v kategorii Veřejně prospěšná služba ceny českého internetu Křišťálová lupa 2012. Hlasování veřejnosti tak ocenilo webové stránky, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství zveřejňuje informace o nebezpečných, falšovaných a nejakostních potravinách.

Předseda Zemědělského svazu zvolen viceprezidentem COGECA

Na čtvrtečním jednání prezidia evropské organizace zemědělských družstev – COGECA, byl předseda Zemědělského svazu Ing. Martin Pýcha zvolen jejím viceprezidentem. Ing. Pýcha se tak stal jediným členem vedení COGECA z řady nových členských zemí.

Ceny potravin jsou stále vysoké, varuje Světová banka. Lidé hladovějí

Světové ceny potravin se v uplynulých měsících stabilizovaly, zůstávají však v blízkosti rekordních maxim z roku 2008. Uvedla to v noci na dnešek Světová banka. Varovala, že vysoké ceny potravin se stávají "novým standardem" a mohou posílit hladovění a podvýživu v chudých regionech.

Teplá sekaná nemůže být studená

Opět za týden uvádíme některá zjištění státního veterinárního dozoru – důkaz nejen o jeho „existenci“, ale i účinnosti a funkčnosti. Tak například v jednom plzeňském řeznictví museli „zahodit“, tj. znehodnotit a v souladu s patřičnými předpisy odstranit z nabídky 3 kg sekané pečeně, která byla nabízena jako čerstvá teplá potravina, ale v okamžiku prodeje již byla „studená“.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 12. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 08:09