Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 8. 7. 2013

9. 7. 2013 | Agris

SZPI nevpustila na trh doplněk stravy z USA

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Celní správou ČR zabránila vpuštění do tuzemské tržní sítě doplňku stravy z USA, který obsahoval nepovolenou látku NAC (N-acetylcysteine). Protože složení potraviny Nature´s Plus COMMANDO 2000 neodpovídá požadavkům národních právních předpisů, byla zásilka celkem 51 balení (každé balení obsahuje 60 tablet) při dokladové kontrole v celním prostoru letiště Praha Ruzyně zadržena.

Domácí chleba oproti kupovanému vyjde zhruba na polovinu

Lidé, kteří si doma pečou vlastní chleba, na této základní potravině ušetří. Zatímco kilový bochník konzumního kvasnicového chleba stojí v obchodech okolo 25 Kč, cena obdobné domácí verze začíná na 13 Kč. Domácí bochník z kvásku pak vyjde na zhruba 11 Kč. Vyplývá to z výpočtů projektu PečemPecen.cz a portálu Kupi.cz, který mapuje ceny v supermarketech.

O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků

Výrobci do třetího ročníku soutěže Regionální potravina letos přihlásili celkem 1082 potravinářských výrobků. Hodnotitelské komise vybraly v devíti kategoriích 101 z nich. Tyto výrobky mají pro následující čtyři roky právo užívat logo Regionální potravina. Během tohoto období je garantována kvalita, původ surovin a řada dalších aspektů, které byly důvodem ocenění výrobku.

V Číně zabavili 46 let prošlé kuřecí nohy určené k prodeji

Čínská policie údajně zabavila zásilku 20 tun prošlého masa, včetně mražených kuřecích nohou, jež měly 46 let po záruční době. Zboží bylo objeveno při zátahu proti vietnamskému pašeráckému gangu a mířilo prý na trh. Píše o tom dnes britský list The Daily Telegraph.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 9. 7. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 18:21