Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 11. 2013

13. 11. 2013 | Agris

Nizozemské supermarkety prodávají náhradu masa ze zeleniny

Ve filiálkách nizozemského řetězce supermarketů Albert Heijn mohou nyní zákazníci koupit celosvětově první vegetariánskou náhradu masa ze zeleniny. Jak oznámilo nizozemské ministerstvo hospodářství, inovativní výrobek s názvem ProViand je již od konce října v regálech. Výrobcem je nizozemská společnost Provalor z Vijfhuizenu.

Státní lesy těží naše dřevo, zlobí se církev a podala oznámení

Českobudějovické biskupství podalo k soudu návrh na předběžné opatření na to, aby Lesy ČR přestaly s těžbou dřeva v lesích na Táborsku, o něž církev žádá. Jedná se o lesy na pozemcích římskokatolické farnosti Hoštice. "Biskupství už podalo kvůli těžbě trestní oznámení," uvedl generální vikář českobudějovické diecéze Adolf Pintíř.

Lesy ČR v otázkách církevních restitucí striktně dodržují platné zákony

Lesy České republiky, s. p., v souvislosti s probíhajícím procesem tzv. církevních restitucí a některými aktuálními administrativními i mediálními podněty v záležitostech údajných neoprávněných těžeb v lesích dotčených církevními restitucemi uvádějí následující.

Ministr Miroslav Toman podepsal sazby přímých plateb pro rok 2013

Ministr Miroslav Toman schválil sazby pro rok 2013 pro oddělenou platbu za cukr, za rajčata a zvláštní podporu podle článku 68. Zemědělci obdrží prostřednictvím těchto přímých plateb přibližně 1,97 mld. korun. Dotace bude vyplácet Státní zemědělský intervenční fond.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 13. 11. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:54