Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 11. 12. 2013

12. 12. 2013 | Agris

Ceny zemědělských komodit se na plodinové burze ustálily

Na Plodinové burze Brno se na konci roku ustálily ceny sledovaných zemědělských komodit. Ceny rostly většinou maximálně o procento, po výrazném navýšení před dvěma týdny se snížila cena krmného ječmene, vyplývá z informací, které zveřejnila Plodinová burza. Ječmen před dvěma týdny zdražil až o osm procent, nyní zlevnil o dvě procenta zhruba na 4100 korun za tunu.

Zetor přijme desítky nových zaměstnanců, chystá nové modely traktorů

Brněnská firma Zetor tractors nabere příští rok desítky nových zaměstnanců. Budou mezi nimi agenturní pracovníci i manažeři. Nábor souvisí s rozšířením modelových řad ze tří na šest v následujících pěti letech. Traktory Zetor pokrývají v současné době výkonové kategorie od 70 do 140 koňských sil.

Ceny vánočních kaprů z jihu Čech jsou stejné jako loni

Jihočeští rybáři nezdražili vánoční kapry, i když letos vlivem povodní utrpěli milionové ztráty. Nejpříznivější cenu mají kapři z Nových Hradů, nejdražší jsou tradičně třeboňští. Rybáři se postarali o to, aby kvalitních ryb bylo na svátky dostatek - někde přikrmovali, jinde lovili rybníky, které měli připravené pro příští rok, a omezili také vývoz.

Průzkum: Pije se více než dříve, osvěta je nutná

Nadpoloviční většina generace dnešních rodičů se domnívá, že pije alkohol více než jejich rodiče. Vyplývá to z ankety Fóra "Pijte s rozumem". Většina rodičů si také myslí, že prevence pití alkoholu by měla být součástí školní výuky, byť jen část z nich považuje alkohol za srovnatelnou hrozbu jako drogy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 12. 12. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 19:24