Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 4. 2014

18. 4. 2014 | Agris

Europoslanci vyhlásili válku igelitkám

Poté, co europoslanci dnes kritizovali vojenskou přítomnost ruských sil u ukrajinských hranic, věnovali se ochraně životního prostředí. Schválili opatření, podle něhož by do pěti let měla klesnout spotřeba neekologických igelitových tašek o 80 procent. Místo nich by se měly nákupní tašky vyrábět z papíru nebo rozložitelného plastu.

Vojenské lesy pošlou do státní kasy stovky milionů

Po Lesích ČR a Budvaru si připravil peníze pro státní kasu i další státní podnik, a to Vojenské lesy a statky (VLS) patřící pod ministerstvo obrany. Do takzvaného fondu zakladatele vložila firma spravující zhruba pět procent lesů v Česku – zejména ve vojenských újezdech využívaných českou armádou – 300 milionů korun.

Zájem o skopové a kůzlečí roste před Velikonocemi několikanásobně

Zájem o jehněčí a kůzlečí maso roste v Česku v období Velikonoc proti běžnému roku až několikanásobně. Z dlouhodobého hlediska však stagnuje a se spotřebou okolo 0,4 kilogramu na osobu ročně zůstává toto maso okrajovou záležitostí. Výrazně však roste výroba produktů z kozího mléka, vyplývá ze statistik, vyjádření Svazu chovatelů ovcí a koz a obchodníků.

K oslavám Dne Země se připojují i Lesy ČR

Již tradičně si i v České republice připomínáme 22. dubna Den Země, svátek naší pla­nety, která jediná ze všech pla­net sluneční soustavy umožňu­je existenci života – lidí, živo­čichů a rostlin. K tomuto svát­ku se tradičně připojuje také státní podnik Lesy České republiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 18. 4. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 21:00