Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 21. 7. 2014

22. 7. 2014 | Agris

Vláda schválila program Ovoce do škol i na příští rok. EU dá více peněz

Školáci by i v příštím roce mohli zdarma dostávat dotované ovoce a zeleninu. Vláda na dnešním jednání schválila materiál k programu Ovoce do škol. V uplynulém roce dotovala Evropská unie program v Česku 105 miliony korun. Dalšími zhruba 40 miliony korun přispěl na ovoce, zeleninu a výrobky z nich stát.

Soběstačnost ČR u potravin živočišného původu loni vzrostla

Potravinová soběstačnost České republiky u všech hlavních živočišných komodit se v loňském roce zvýšila o jednotky procent, vyplývá to z údajů, které ČTK poskytlo ministerstvo zemědělství (MZe). Naopak se dále výrazně snížila soběstačnost země u brambor či čerstvého ovoce.

Produkce medu bude proti loňsku asi jen poloviční, cena roste

Letošní produkce medu v Česku bude zhruba o polovinu nižší než loňská. Z dlouhodobého hlediska by mělo jít o jednu z nejnižších. ČTK to dnes řekl Miloslav Peroutka z Českého včelařského svazu. Téměř vůbec podle něj letos není tmavý lesní medovicový med.

Kohoutková voda začíná být službou zákazníkům, ne ztraceným ziskem

Voda z kohoutku v českých restauracích byla ještě nedávno věcí hodně vzácnou, dnes je čím dál častější. Hosté ji dostanou už v jedné třetině míst po celé republice, někde nabízejí kohoutkovou vodu automaticky, jinde na vyžádání. A někde to restauratéři stále odmítají a tvrdí, že i voda zdarma je stojí peníze.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 22. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:03