Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16.9.2014

17. 9. 2014 | Agris

Německé potraviny považuje 43 pct Čechů za kvalitnější než české

Německé potraviny jsou podle 43 procent Čechů často kvalitnější než české. Ukázal to průzkum portálu Kupi.cz, který monitoruje ceny v obchodních řetězcích. Podle 11 procent respondentů jsou potraviny od západního souseda České republiky naopak méně kvalitní než české a 15 procent lidí si myslí, že jsou drahé.

Inspekce životního prostředí by měla nově kontrolovat i půdu

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) by měla nově kontrolovat i znečišťování zemědělské půdy. Rozšíření kompetencí v oblasti ochrany kvality zemědělské půdy obsahuje návrh novely zákona o ochraně zemědělského půdního fondu.

Cukrovary stojí kvůli dešti. Čeká se na řepu

Špatné počasí uplynulých dnů komplikuje práci zemědělcům. Na vině je hlavně déšť, který ničí úrodu nebo nedovolí technice práci na poli. Už v prvním zářijovém týdnu si na zamračené nebe stěžovali vinaři, nyní se k nim přidávají pěstitelé řepy a brambor.

Na trh míří nové e-shopy s potravinami, chtějí konkurovat Tescu

Na český trh míří nové e-shopy s potravinami, konkurovat chtějí hlavně on-line obchodu řetězce Tesco. V příštím roce plánuje spustit internetový obchod skupina Rockaway podnikatele Jakuba Havrlanta. Na trh s on-line potravinami vstupuje také portál Rohlík.cz podnikatele Tomáše Čupra.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 17. 9. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 15:02