Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 29. 12. 2014

30. 12. 2014 | Agris

Z obalu se dozvíte, kde se narodil vepř nebo kuře na váš řízek

Přichází nejzásadnější změna v označování potravin od vstupu Česka do EU. Část nových pravidel platí od 13. prosince, část začne platit 1. ledna. Zákazníci obchodů s potravinami tak dostanou lepší informace o tom, co si kupují, aby se mohli lépe rozhodovat.

Bohemia Sekt očekává rekordní tržby, letos prodá na 12 milionů lahví

Dvanáct milionů prodaných lahví a rekordní tržby očekává za letošní rok společnost Bohemia Sekt ze Starého Plzence. Ze sektů se nejvíce prodává demi-sec, své příznivce si ale našly i novinky například Bohemia Sekt Chardonnay či nealkoholický sekt. „Kolik do konce roku přesně prodáme lahví, ještě netušíme, mohlo by to být zhruba o šest procent více než v loňském roce.“

Ptačí chřipka si v Egyptě vyžádala už deset obětí

Už desátou oběť si letos v Egyptě vyžádala ptačí chřipka. Poprvé viru H5N1 podlehl pacient v hlavním městě Káhiře. S odvoláním na ministerstvo zdravotnictví o tom informovala agentura AFP. Virem se prý infikovalo už 25 lidí, všichni kontaktem s nakaženou drůbeží.

CNNMoney: Zapomeňte na víno, vychutnejte si raději vodu!

Gastronomičtí odborníci, kteří se zaměřují na nápoje, začínají stále častěji zaměstnávat svůj jazyk spíše než vínem prostou skleničkou vody. Podle nich ne všechny vody jsou stejné a voda je něco více než jen to, co teče doma z kohoutku a prodává se v plastových lahvích na masovém trhu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 30. 12. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 11:32