Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 5. – 7.6. 2015

8. 6. 2015 | Agris

Dotyk: Stát loni podpořil biopaliva rekordními 2,2 miliardami

Stát loni podpořil biopaliva rekordní částkou. Proti plánované sumě 1,643 miliardy korun poskytl finanční podporu formou daňového zvýhodnění ve výši 2,212 miliardy Kč. Na základě informaci Celní správy to dnes napsal tabletový týdeník Dotyk. Stát podporu poskytoval třeba prostřednictvím stoprocentní kompenzace spotřební daně u bionafty.

Inspekce nevpustila na trh 24 tun máku s nepovoleným obsahem morfinu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala uvádět do oběhu v ČR šarži máku modrého o celkové hmotnosti 24 tun. Laboratorní analýza SZPI u předmětné šarže prokázala přítomnost morfinu v koncentraci 137 miligramů (mg)/kg.

Drůbežáři: Řetězce nás nutí prodávat pod cenou, na vejcích tratíme

Čeští producenti vajec jsou nuceni od letošních Velikonoc prodávat vejce pod výrobními náklady, na jednom vejci z klecového chovu ztrácejí 0,2 Kč, na podestýlkových vejcích 0,35 Kč. ČTK to řekla předsedkyně Českomoravské drůbežářské unie Gabriela Dlouhá.

Mze podpoří elitní centra praktického výcviku zemědělských škol

Ministerstvo zemědělství usiluje o to, aby se na zemědělských, lesnických a potravinářských středních a vysokých školách vyčlenila elitní centra praktické výuky. Podpoří je společně s kraji. Novinářům to po dnešním jednání s hejtmany v Luhačovicích řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 8. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 07:45