Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 8.6. 2015

9. 6. 2015 | Agris

Těžba dřeva v ČR loni vzrostla na 15,5 milionu metrů krychlových

Těžba dřeva v Česku loni druhým rokem rostla, vytěžilo se 15,48 milionu metrů krychlových, což bylo meziročně zhruba o procento více. Těžba se tím vrátila na úroveň roku 2011, rekordních 18 milionů kubíků se vytěžilo v roce 2007. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Vinařům bude stačit místo průvodního listu faktura

Vinařům bude stačit při vnitrostátní přepravě vína pouze faktura nebo jiný daňový doklad. V něm bude muset být uvedené jméno a příjmení, adresa bydliště a IČO. Dalšími údaji bude adresa, na které se víno zasílá, informace o firmě či osobě, které je víno dovážené, základní data o přepravci a datum zahájení přepravy.

MZe zadalo bez uveřejnění provoz IT za 115 milionů firmě O2

Ministerstvo zemědělství zadalo bez uveřejnění zakázku na provoz svých portálů a systémů napojených na web eAgri. Zakázku za 114,9 milionů korun bez DPH získala společnost O2 Czech Republic, která již nyní portály provozuje.

Poplatek za odběr minerálních vod se zvýší, zřejmě je to zdraží

Poplatek za odběr minerální vody z přírodního zdroje se od 1. července pro výrobce balených vod zvýší na dvojnásobek. Příslušné nařízení dnes schválila vláda, informoval ČTK tiskový odbor úřadu vlády. Kvůli navýšení poplatku zřejmě stoupnou ceny balených vod.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 9. 6. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 06:53