Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 17. – 19.7. 2015

20. 7. 2015 | Agris

Ministr chce zjednodušit prodej domácích potravin

Ministerstvo zemědělství počítá v připravované vyhlášce k zákonu o potravinách se zjednodušením pro malé výrobce produktů rostlinného původu, například domácích marmelád nebo perníčků. Podle rezortního mluvčího Hynka Jordána by mohla nová pravidla začít platit od příštího roku.

Zemědělec chce nový kravín, kvůli cenám mléka zvažuje varianty

Zemědělský podnik Obruč-Agro z Černovic na Blanensku se chystá stavět nové stáje pro chov skotu. Dlouhodobě připravovaný projekt pro chov dojnic se však může ještě změnit vzhledem k výrazně klesajícím výkupním cenám mléka, řekla ČTK předsedkyně představenstva Vladimíra Severinová.

Sucho už ohrožuje podzemní vody

Teplé počasí letošního léta sice těší všechny dovolenkáře, nicméně dlouhotrvající sucha mají i své stinné stránky. V Česku tak například hrozí, že začnou vysychat studny. V rozhovoru Práva to řekl náměstek ředitele Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Jan Daňhelka.

Nejvíce včelařů ve Zlínském kraji je na Vsetínsku, a to 1228

Nejvíce včelařů ve Zlínském kraji působí na Vsetínsku, a to 1228 lidí. ČTK to dnes sdělila zástupkyně krajského úřadu Helena Mráčková. V kraji bylo na konci loňského roku aktivních 4123 včelařů se 42.253 včelstvy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 20. 7. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:06