Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 3.8. 2015

4. 8. 2015 | Agris

Prodej traktorů v pololetí stoupl o šest procent na 1403 strojů

Prodej nových traktorů v Česku letos roste. Od ledna do června jich zemědělci nakoupili 1403, což je téměř o šest procent více než ve stejném období loni. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů. Nejprodávanější je domácí značka Zetor, která proti loňsku zvýšila odbyt o 17 vozidel na 247 strojů.

Ministerstvo zemědělství zřídilo na svém webu multi-profil zadavatele

Ministerstvo zemědělství v rámci zjednodušení a transparentnosti zadávání veřejných zakázek zřídilo na svém webu nový multi-profil zadavatele pro svůj resort. Na internetových stránkách Ministerstva zemědělství tak budou od 1. srpna 2015 uveřejňovány veřejné zakázky zadávané většinou resortních organizací.

Rusko bude hledat potraviny nelegálně dovážené z EU i v obchodech

Rusko bude pátrat po potravinách, jejichž dovoz z Evropy byl loni zakázán, nejen v celním prostoru hraničních přechodů, ale i přímo v obchodech a skladech maloobchodní sítě. Napsal to dnes ruský list Kommersant s odvoláním na zdroje z ruského ministerstva zemědělství.

Zelináři kvůli suchu očekávají nižší výnosy, přijdou o 600 milionů Kč

Suché počasí letos v Česku sníží výnosy zeleniny o třetinu a její tuzemští pěstitelé kvůli tomu přijdou zhruba o 600 milionů korun. Nebývalé sucho poškodilo porosty většiny druhů zeleniny. ČTK to řekl předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Jaroslav Zeman.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 4. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 10:55