Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16. 9. 2015

17. 9. 2015 | Agris

Švédský pivovar stahuje pivo Staropramen, prý v něm byla čistidla

Severský pivovar Carlsberg dnes s okamžitou platností zastavil čepování piva české značky Staropramen, a to v celkem 680 švédských restauracích. Jak informovala veřejnoprávní Švédská televize (SvT), k razantnímu opatření se přistoupilo poté, co dva lidi postihlo při pití piva krvácení v ústech.

Pěstitelé jablek přijdou kvůli suchu na tržbách o stovky mil. Kč

Pěstitelé jablek letos přijdou kvůli mimořádnému suchu na tržbách o stovky milionů korun. Proti předpokladům bude úroda nižší asi o 10.000 tun a kvůli malé velikosti plodů výrazně vzroste podíl ovoce na průmyslové zpracování, u nějž je cena proti konzumnímu ovoci asi čtvrtinová.

Ministr Jurečka: Návrh Evropské komise na řešení mléčné krize je první krok. Musí ale následovat další

Evropská komise na jednání ministrů zemědělství v Lucemburku potvrdila, že kvůli krizi v mléčném sektoru a dalších sektorech rozdělí z avizovaného balíčku 500 milionu eur z rozpočtu EU mezi členské státy 420 milionů eur k zajištění likvidity zemědělců a kompenzaci ztrát za nízké výkupní ceny mléka.

Firmy v tendru Lesů ČR nabídly za dříví méně, podniku klesne zisk

Firmy nabídly v pětiletém lesnickém tendru 2016+ státního podniku Lesy České republiky (LČR) za dříví méně peněz než loni v tendru 2015+. Pro podnik to bude podle odhadů znamenat roční snížení tržeb a zisku o 175 milionů korun. ČTK to dnes řekl generální ředitel podniku Daniel Szórád.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 17. 9. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:42