Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 30. 9. 2015

1. 10. 2015 | Agris

Sněmovna podpořila, aby se u staveb domů neplatilo za vynětí půdy

Sněmovna včera v prvním čtení podpořila návrh skupiny poslanců z opozičního klubu TOP 09 a Starostů, kteří navrhují, aby se u pozemků pro bytovou výstavbu nemuselo platit za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu. Půjde o případy, kdy na pozemcích umožňují bytovou výstavbu územní plány. Poslanci podpořili návrh i přes nesouhlas vlády.

Do Národního zemědělského muzea Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?

Jaké jídlo je zdravé k snídani a jak správně nakupovat potraviny a kam je doma uložit jsou témata, s nimiž se mohou v pátek a sobotu seznámit děti i dospělí v Národním zemědělském muzeu (NZM) v Praze. Ministerstvo zemědělství tam ve spolupráci s NZM pořádá akci pro celou rodinu nazvanou Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?

Není farmář jako farmář. Některý prodá mléko i bez dojnice

Zatímco jsou různé bio a eko nálepky kontrolované ministerstvem zemědělství, definici farmáře a statku česká legislativa nezná. „Farmářský“ produkt tak může být v podstatě cokoliv – a mnozí toho využívají. I když takoví zemědělci zákon neporušují, ministerstvo označuje jejich jednání za neetické.

ASZ ČR nesouhlasí s pravidly pro 1. kolo PRV

Tento týden začal příjem žádostí pro 1. kolo Programu rozvoj venkova na období 2014-2020 (PRV), do kterého na hlavní dotační tituly dalo ministerstvo zemědělství k dispozici rekordní více než 3 miliardy korun, které by měly, dle proklamací, pomoci zemědělcům a českému venkovu ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti a k jejich dalšímu rozvoji.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 1. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 02:54