Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13. 10. 2015

14. 10. 2015 | Agris

Největší obchod v historii pivovarnictví. Anheuser-Busch InBev kupuje majitele Prazdroje

Světová pivovarnická jednička Anheuser-Busch InBev se v zásadě dohodla na koupi svého menšího rivala SABMiller, majitele Plzeňského Prazdroje. O dosažení rámcové dohody o klíčových podmínkách nabídky informovaly obě firmy. Anheuser-Busch InBev v posledních týdnech svoji nabídku na koupi SABMiller několikrát vylepšil. Podle agentury Bloomberg jej koupí za zhruba 68 miliard liber (2,5 bilionu Kč).

Lesy ČR odmítají církvím vydat 30.000 hektarů lesů

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) odmítá v rámci církevních restitucí vydat přibližně 30.000 hektarů lesů, což je asi pětina ze všech 150.000 hektarů lesů, o něž církve požádaly. Podnik očekává, že o vydání sporných lesů se povedou soudní spory, některé případy již soudy řeší.

Vodohospodáři: Moravské řeky se dosud nevyrovnaly s letním suchem

Morava se dosud nevypořádala s následky letošního letního sucha. Přestože se ochladilo a přibylo dešťových přeháněk, koryta řek jsou ve srovnání se stejnými obdobími z minulých let zaplněna jen z pětiny až čtvrtiny. ČTK to řekl Marek Vyskot ze státního podniku Povodí Moravy, který má moravské toky ve své péči.

Odborníci: Cenu a kvalitu piva v Česku prodej SABMilleru neovlivní

Koupě pivovarnické skupiny SABMiller gigantem Anheuser-Busch InBev ceny ani kvalitu piva v Česku neovlivní, řekli oslovení pivovarníci. Světová pivovarnická jednička Anheuser-Busch InBev a její menší konkurent SABMiller, majitel Plzeňského Prazdroje, dnes oznámili, že dosáhli rámcové dohody o prodeji. Podle agentury Bloomberg koupí Anheuser-Busch svého rivala za zhruba 68 miliard liber (2,5 bilionu Kč).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 14. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 02:21