Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 14.6. 2016

15. 6. 2016 | Agris

Ministr zemědělství Jurečka: Potravinářství začíná reagovat na obrovský nevyužitý potenciál domácího trhu

O aktuální situaci v zemědělství a o problematice sucha hovořil ministr zemědělství Marian Jurečka při své páteční pracovní cestě na Novojičínsko a dnešní na Zlínsko. Navštívil například Masný průmysl Krásno, Valašskou mlékárnu a Povodí Moravy.

Pokuty v ochraně rostlin by mohly vzrůst, projedná to vláda

Nejvyšší možná pokuta ve správním řízení za nepovolené přebalování přípravků na ochranu rostlin by se měla zvýšit z jednoho na tři miliony korun. Navrhuje to ministerstvo zemědělství v novelezákona o rostlinolékařské péči, kterou ve středu projedná vláda.

Komora: Na potravinách by měl být označen výrobce a země původu

Potravinářská komora ČR chce, aby bylo u potravin zrušeno označení Vyrobeno v Evropské unii. Na každé potravině by měla být země původu a její výrobce, řekl dnes na tiskové konferenci prezident komory Miroslav Toman. Označení vyrobeno v EU by podle něj mohlo zůstat na výrobcích, které míří mimo unii.

Vědci připravili praktický návod na zvýšení druhové rozmanitosti našich lesů

Nově vydaný Katalog pěstebních opatření pro zvýšení biodiverzity v lesích v chráněných územích je pomůckou při plánování péče o lesní ekosystémy v chráněných oblastech. Vydáním katalogu skončil projekt podpořený z EHP a Norských fondů 2009-14, jehož hlavním řešitelem byl Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti, v. v. i., Útvar pěstování lesa (Výzkumná stanice Opočno).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 15. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 11:58