Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 10. 2016

18. 10. 2016 | Agris

Česká produkce ryb byla loni přes sucho stabilní

Produkce ryb loni v Česku přes škody způsobené dravci a horkým počasím zůstala na předloňských hodnotách. Chovatelé vyprodukovali 20.200 tun ryb, předloni jich bylo o 65 tun méně. Nejčastěji chovanou rybou zůstává s velkým náskokem kapr, následují býložravé ryby, lososovité ryby, dravé ryby a línové spolu se síhy.

Kvalitní víno za vás vybere elektronický jazyk

Vynález vědců z univerzity v Jižní Austrálii dokáže určit nejen kvalitu vína, ale i jeho stáří a typ sudu, z něhož pochází. Přístroj má sloužit k testování vína v průmyslovém měřítku. Měl by zaručit kvalitu, ještě než se víno dostane k zákazníkovi. Upozornil na to server newscientist.com.

V Česku se zabydlela husice nilská, posvátný mazlíček faraonů

Krásný opeřenec, ve starověkém Egyptě chovaný jako hlídač, domácí společník a posvátný pták zasvěcený bohyni Eset, tak je charakterizována husice nilská. Jejím přirozeným domovem je Afrika, postupně se však rozšířila i do Evropy. V posledních letech začala úspěšně hnízdit i v Česku.

ÚOHS zakázal Lesům ČR uzavírat smlouvy z třímiliardového tendru

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal státnímu podniku Lesy ČR (LČR) uzavírat smlouvy z třímiliardového lesnického tendru 2017+. Důvodem správního řízení je údajné porušení zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 18. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 14:08