Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 28. 11. 2016

29. 11. 2016 | Agris

MZe zvýšilo podporu v rozvojovém programu o 37 pct na 6,3 mld. Kč

Ministerstvo zemědělství zvýšilo podporu v podzimním kole dotačního programu pro rozvoj venkova o 37 procent na 6,3 miliardy korun. Dnes o tom informovalo v tiskové zprávě. Peníze půjdou hlavně na investice do zemědělských podniků. Konkrétní výši peněz pro jednotlivá opatření resort nesdělil.

Balené potraviny povinně ukáží svou výživovou hodnotu. Malé farmy mají výhodu

Už za necelé tři týdny budou muset výrobci balených potravin uvádět na etiketách nejen jejich složení, ale i výživovou hodnotu. Nařízení Evropské unie platí od 13. prosince i pro zpracovatele masa, kteří budou povinně objednávat rozbory desítek druhů uzenin na vlastní náklady. Analýza jednoho produktu přitom vyjde až na sedm tisíc korun.

Pivovary na Vysočině uvařily na Vánoce silnější speciální piva

Pivovary na Vysočině nabízejí v předvánočním čase kromě tradičních také speciální druhy piv s vyšším obsahem alkoholu. Pivovar Chotěboř sází v tomto období na speciální pivo několik let, letos uvařil 80 hektolitrů karamelového speciálu už v září a stáčet ho bude příští týden.

TZ Ekovín: Opětovné povolení fosfonátu draselného v ekologických vinicích je žádoucí

Spolková země Badensko-Würtenbersko spolu s Lucemburskem, Rakouskem a Českou republikou, jakož i poslanci Evropského parlamentu a spolky ekologických vinařů jednotlivých spolkových zemí SRN, České republiky a Svazem vinařů SRN podporují vedle mědi opětovné povolení fosfonátu draselného k ochraně ekologických vinic v roce 2017.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 29. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 23:59