Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15.12. 2016

16. 12. 2016 | Agris

Přihnojování drcenými těžebními zbytky má pozitivní vliv na růst borovice lesní

Jaký vliv má využívání těžebních zbytků na růst sazenic borovice lesní? To se snaží zjistit trojice vědců z České zemědělské univerzity v Praze – Fakulty lesnické a dřevařské. Před čtyřmi lety zahájili výzkum problematiky vlivu využití těžebních zbytků na stav půd a trvalost lesní produkce.

Pstruh je dražší, cena kapra se ale nemění

Jistotou v dnešních ekonomických časech je cena kapra. Několik posledních let nekolísá a drží se zhruba na 50 korunách za kilogram. Připlatí si však ti, kteří se nedrží tradice a raději si o Vánocích pochutnají na pstruhovi. Za posledních pět let jeho cena vzrostla o více než 20 procent.

Turecko zatoužilo po českých býcích i jejich spermatu

Zdravé tuzemské chovy, minimum nákaz i nedostatek hovězího masa v Turecku, které tamní chovatelé začali vyvážet do Ruska v době embarga na dovoz potravin. To jsou důvody, které dokázali čeští chovatelé býků využít a radikálně o stovky procent zvýšit dovoz býků na porážku i býčího spermatu právě do Turecka.

Vinařský zákon se vrací do sněmovny. Senát chce delší lhůty pro doprodej sudového vína

Poslanci se budou muset opět zabývat novelou vinařského zákona, která má především pomoci omezit falšování vína a potírat černý trh s vínem. Senátoři ji vrací s tím, že do ní chtějí vložit dva pozměňovací návrhy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 16. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 16:07