Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.1. 2017

11. 1. 2017 | Agris

Veterináři zakázali kvůli chřipce chovy ptactva ve volném výběhu

Veterináři zakázali v Česku kvůli ptačí chřipce chov ptactva v komerčních chovech venku ve volném výběhu. V případě porušení zákazu hrozí chovatelům až dvoumilionová pokuta. Chovatelé mohou veterináře zažádat o výjimku, musí však ptáky krmit pod střechou.

Boom pokračuje. Loni vznikly desítky nových pivovarů

Zatím to vypadá na nekončící party. V České republice loni přibyly další čtyři desítky minipivovarů a nic nenasvědčuje tomu, že by boom, který se nastartoval před několika lety, měl brzy skončit. „Nikdo nemůže odhadnout, jak dlouho to ještě může trvat," míní člen prezidia Českomoravského svazu minipivovarů Radovan Koudelka, který je zároveň ředitelem Zámeckého minipivovaru Ostrava–Zábřeh.

Ceny loni rostly o 0,7 procenta. Dost na ukončení intervencí, míní analytici

Hladina spotřebitelských cen loni stoupla na 0,7 procenta. Podle analytiků je to dost na to, aby centrální bankéři letos opustili režim devizových intervencí. V prosinci inflace dosáhla ideální hodnoty, tedy dvou procent. Zhruba o pět procent zdražily stravovací služby, což je způsobeno startem EET.

Nové rybníky, postupy i zákony – Ministerstvo zemědělství pokročilo v opatřeních proti suchu

Vláda dnes schválila komplexní materiál o tom, jaké kroky podniká státní správa, aby zmírnila následky sucha v příštích letech. Zprávu jí společně předložil ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr životního prostředí Richard Brabec.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 11. 1. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 13:21