Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 5.1. – 7.1.2018

8. 1. 2018 | Agris

Pivovar Svijany i v obtížných podmínkách loňského roku rekordně zvýšil výstav

Pivovaru Svijany se i v dvacátém roce jeho samostatné existence dařilo. Celkem uvařil o zhruba dvě procenta více piva než v roce 2016 a s více než 638 tisíci hektolitrů zaznamenal další historický rekord. Výročí dvaceti let samostatné existence si ve Svijanech připomenou letos v dubnu.

Vánoční stromky nepatří do popelnic ani kontejnerů

Vánoční stromky nepatří do popelnic ani kontejnerů. Vhodné je odstrojené stromky volně odložit vedle veřejně přístupných nádob na směsný odpad nebo ke kontejnerům na tříděný odpad. Uvedl to tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen to, že se zkazí méně potravin během cesty z pole k zákazníkovi, ale také to, že se nemusí sklízet nedozrálé plody, které teprve během cesty „dojdou“.

Prazdroj rozšiřuje za 280 mil. Kč výrobu piva Pilsner Urquell

Plzeňský Prazdroj začal instalovat první tři z deseti nových cylindrokónických tanků na výrobu piva Pilsner Urquell. Práce na zvětšení varny prémiového ležáku skončí v květnu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 8. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:16