Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 30. 7. 2018

31. 7. 2018 | Agris

Nejlépe čerpají evropské dotace zemědělci. Česko z EU ale získává jen o 10 miliard více, než odevzdá

Z rozpočtu Evropské unie získalo Česko za prvních šest měsíců letošního roku 33 miliard korun a poslalo do něj 22 a půl miliardy. Země je tak 10 miliard v plusu. Jenže to je míň než v minulých letech. I kvůli horšímu čerpání evropských dotací.

Levné skládky nám škodí, lidé musí o odpadech více přemýšlet

Zvedneme poplatek za skládkování, aby lidé a firmy o odpadech více přemýšleli, říká Jaromír Manhart, ředitel odboru odpadů na ministerstvu životního prostředí. Podle evropské směrnice musí Češi do roku 2025 zvýšit objem recyklovaného odpadu téměř o polovinu.

Vlastník lesa by se neměl při zvládání kůrovcové kalamity zadlužit

Současná kůrovcová kalamita zasáhla lesy na velké rozloze naší republiky. Velké problémy s kůrovcem řeší nestátní vlastníci, kteří v souhrnu hospodaří na 1,1 mil. hektarů lesů.

Zemědělci: Kvůli suchu není dostatek píce pro dobytek

Sucho působí problémy zemědělcům, někteří již nemají dostatek krmiva pro dobytek. Nejvíce postižené jsou Mostecko a Teplicko, řekla ČTK ředitelka Okresní agrární komory Most Ludmila Holadová. Podle ní v oblasti spadlo za poslední dva měsíce jen několik desítek milimetrů srážek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 31. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 09:08