Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.9.2018

11. 9. 2018 | Agris

Čokoládovna Fikar v Kuřimi slaví 20 let, roční obrat je 65 mil.Kč

Dvacáté výročí letos slaví Čokoládovna Fikar v Kuřimi na Blanensku. Vyrábí čokoládové figurky z belgické čokolády. Lidé dnes zavítali do jejího areálu na Den otevřených dveří.

Na Českou hlavu bude navržen vědec, který rozluštil genom pšenice

Na národní ocenění Česká hlava navrhne vládní rada pro výzkum Jaroslava Doležela, který se podílel na rozluštění genomu pšenice nebo ječmene. Oznámili to představitelé Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) na tiskové konferenci po zasedání rady.

V hovězí věříme. Prahu na víkend ovládly burgery

Praha se opět po roce stala na jeden víkend hostitelkou svátku všech masožroutů. Již posedmé se totiž rozběhl Burgerfest, který se snaží představit to nejlepší, co je v naší kotlině v oblasti burgerů dostupné.

Pekaři se obávají, že kvůli nižším výnosům obilí zdraží mouka a pečivo

Letošní sucha ovlivňují výnosy sklizně pšenice. To může podle Jaroslava Chocholy ze Společenstva mlynářů a pekařů vést ke zdražování mouky i finálního pečiva. Na konečné výkupní ceny obilí, stejně jako na reakci mlýnů a pekařů si ale budeme muset ještě počkat.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 11. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 15:17