Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.12. 2018

18. 12. 2018 | Agris

Šíření kůrovcové kalamity má pomoci „nárazníková zóna”

Ministerstvo zemědělství chystá novelu lesního zákona, která by umožnila rozdělit stát do tří zón podle úrovně umírání smrkových porostů zasažených kůrovcem. Území by se tak rozdělilo na nejpostiženější oblast, ve které by nemuseli vlastníci lesů těžit napadené dřevo, těžební kapacity by se tak mohly přesunout do „nárazníkové oblasti” mezi Moravou a Čechy.

AP: Pěstitelé vánočních stromků v USA vyhlásili boj těm umělým

Tři malí synové Rosy Villarrealové pobíhají po ploše s vánočními stromky, které jsou nabízeny k prodeji. Je vidět jejich vzrušení, když se vrhají od jednoho zeleného stromku ke druhému. Chlapci ve věku dva, čtyři a šest let vybírají tentokrát živý stromek a rodiče doufají, že díky této jejich nové tradici budou mít trvalé vzpomínky.

Spotřeba ryb se loni zvýšila, kapr je stále oblíbený

Spotřeba ryb se loni zvýšila meziročně o 6,3 procenta na 5,4 kg na osobu, uvádí Český statistický úřad. Češi nejen kapry kupují hlavně před Vánoci, loni si ryby koupila v ČR polovina domácností. Kapr je stále nejoblíbenější ryba, uvádí průzkum agentury GfK.

Čeští sedláci své produkty málo zpracovávají

Český svaz chovatelů masného skotu sdružuje již přes tisícovku chovatelů, pouze menší část z nich se však zabývá zpracováním masa a jeho prodejem. Je ale potěšitelné, že se tato skupina postupně rozrůstá, protože se ukazuje, že o kvalitní hovězí maso z domácí produkce je zájem, byť stále ne v takové míře, jak bychom si přáli.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 18. 12. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:18