Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 22. – 24.2. 2019

25. 2. 2019 | Agris

Na třetině území Česka stále trvá silné sucho

Na třetině území České republiky jsou podzemní vody před začátkem jara ve stavu silného nebo mimořádného sucha, část obcí proto musí být zásobována vodou z cisteren. Ve čtvrtek to uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Z náklaďáku do traktoru. Chybějící řidiče v zemědělství mají vykrýt špeditéři

Čeští zemědělci si dlouhodobě stěžují na nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Problém s lidmi schopnými řídit zemědělskou techniku teď chce ministerstvo dopravy zmírnit tím, že sníží požadavky na získání řidičského průkazu na traktor.

Vědci se mohou hlásit. Ministerstvo zemědělství pro ně vypsalo ceny

Zemědělští vědci se mohou od dneška hlásit do soutěže o Ceny ministra zemědělství. Udělují se za výzkum a vývoj v oblasti udržitelného hospodaření s přírodními zdroji, zemědělství a lesnictví a také produkce potravin. Uzávěrka přihlášek je 15. března letošního roku.

Polsko je druhým největším agrárním vývozcem zboží do ČR

Polsko je po Německu druhým největším vývozcem agrárního zboží do ČR. Loni za tři čtvrtletí vyvezlo těchto komodit za 28 miliard korun, meziročně to bylo o půl procenta méně. U hovězího masa šlo loni za tři čtvrtletí o 739,6 milionu korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 25. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 23:40