Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 24. 6. 2019

25. 6. 2019 | Agris

Vinohrady ohrožují nové choroby révy, škody překročí ročně 100 milionů korun

Moravské a české vinice v souvislosti s klimatickou změnou ohrožuje nový fenomén, kterým jsou choroby kmene révy vinné. Tato onemocnění, mezi něž jako nejznámější patří ESCA, se významně šíří zejména s ohledem na delší periody suchého a teplého počasí střídající se s delšími periodami chladu a vlhka.

Zemědělský fond zřejmě bude zveřejňovat, komu dal dotace

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) zřejmě bude povinně zveřejňovat také formou otevřených dat informace o dotacích, které poskytl zemědělským podnikům. Sněmovna tak dnes na návrh Pirátů doplnila poslaneckou novelu o zemědělství, která převádí vyřizování národních dotací českým zemědělcům z ministerstva zemědělství na SZIF.

Med od včel ze střechy sídla SVS v centru Prahy vyhověl při všech vyšetřeních

Téměř přesně na den před rokem představila Státní veterinární správa společně se Státním veterinárním ústavem Praha (SVÚ) svůj projekt, v jehož rámci bylo na střešní terase budovy ústředí SVS ve Slezské ulici na pražských Vinohradech instalováno pět včelích úlů.

Zemědělci čelí pichlavému nepříteli. Kvůli bodlákům přicházejí o kukuřici

Nevídané množství bodláků na polích s kukuřicí a dalšími plodinami hlásí zemědělci na jihu Moravy. Podle některých silničáři málo udržují příkopy, odkud se nežádoucí rostliny dostávají na pole.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 25. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:54