Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 28.11. 2019

29. 11. 2019 | Agris

Snižování emisí musí být důraznější. Jinak teploty vzrostou o více než 3 stupně, varuje OSN

Pokud svět nezačne důrazněji snižovat emise skleníkových plynů, mohly by globální teploty do konce století stoupnout až o 3,2 stupně, což by mělo pro klima ničivé důsledky. S varováním přišli autoři zprávy Programu OSN pro životní prostředí (UNEP).

Od příštího roku se změní pravidla ošetřování včelstev i býků

Včelaři nebudou muset příští rok na podzim plošně povinně ošetřovat včelstva proti varroáze jako dosud, bude se provádět pouze v lokalitách, kde se již roztoč objevil. Mění se také vakcinace proti salmonelám v chovech nosnic a vyšetření plemenných býků na nemoc kampylobakteriózu.

Ceny jablek po nižší úrodě vzrostly téměř o pětinu ke 31 Kč/kg

Ceny jablek na pultech českých obchodů v listopadu dosáhly téměř 31 korun za kilogram a meziročně se zvýšily o 17 procent z loňských 26 korun. Vyplývá to z dat ČSÚ. Podle ovocnářů se v růstu cen odrazila letošní mírně podprůměrná úroda jablek v Evropě. Loni byly ceny velmi nízké, a to kvůli tehdejší velké nadúrodě.

O Vánocích bude opět dominovat kapr, říká zkušený rybář

Pro někoho je štědrovečerní tabule bez kapra takřka nepředstavitelná, druzí však raději sáhnou po nějaké další rybě, případně zvolí úplně jiné maso. Není však žádným překvapením, že zástupci první skupiny nad těmi ostatními co do počtu strávníků vedou.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 29. 11. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 01:56