Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.12.2019

20. 12. 2019 | Agris

Kam s olejem po osmažení vánočního kapra?

Jedním z největších nepřátel kanalizačních systémů je tuk. Vede totiž k jejímu ucpávání. Samotní provozovatelé kanalizací však nemají možnost, jak jeho množství v kanalizaci snížit. Vy ano.

Češi mají vůči rybám zbytečné předsudky. Konzumují je především o Vánocích

Kapři z jižních Čech nechybí na štědrovečerní tabuli ve většině českých domácností. Rybářům z kraje rybníků je ale líto, že v jiných částech roku kapří maso strávníci do svého jídelníčku zařazují jen sporadicky. Co vše už jihočeští rybáři udělali pro to, aby se to změnilo? A co ještě chystají?

Kofola se zbavuje podílu v ruském nápojáři, inkasuje přes sto milionů

Dceřiná společnost Kofoly vystupující pod názvem Alofok prodala poloviční podíl v ruské nápojářské firmě Megapack. Česká skupina tak již nevlastní žádný podíl ve této společnosti, uvedla na svém webu. Prodejní cena je pět milionů dolarů (necelých 115 milionů korun). Na informaci jako první upozornil web banky Fio.

Pekárny Nopek měli loni vyšší obrat, přesáhl 400 milionů korun

Vyšší obrat, ale nižší zisk. Tak by se daly zhodnotit ekonomické výsledky pekáren Nopek z Vysokého Mýta ve východních Čechách. Podle výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin vykázal podnik za rok 2018 zdaněný zisk přes pět milionů korun.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 20. 12. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:31