Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 6.10. 2020

7. 10. 2020 | Agris

Potravináři žádají po Británii tvrdší pravidla pro ochranu deštných pralesů

Ve Velké Británii se připravuje nový zákon na ochranu deštných pralesů. Ten se ale řadě potravinářských firem nelíbí a vnímají ho jako nedostatečný. Vyzývají vládu, aby pravidla ještě zpřísnila. Chystaný zákon zakazuje velkým firmám využívat výrobky vzniklé s pomocí nelegálně odlesněných ploch.

Vláda schválila návrh na dar 40 mil. Kč na rozvoj Afghánistánu

Česko daruje Afghánistánu 40 milionů korun na podporu tamních bezpečnostních složek a na rozvoj zemědělství jako zdroje obživy obyvatel. Návrh ministerstva zahraničí dnes schválila vláda, vyplývá z výsledků jednání kabinetu zveřejněných na jeho internetových stránkách.

Podpora mezinárodnímu výzkumu obnovy poškozených ekosystémů. Dotační výzva se právě otevřela

Sítě BiodivERsA a Water JPI otevírají mezinárodní výzvu BiodivRestore Call 2020, jejímž cílem je podpora projektů ochrany a obnovy poškozených ekosystémů (včetně vodních) a jejich biologické rozmanitosti. Předmětem výzkumu jsou především sladkovodní ekosystémy včetně mokřadů, ale také suchozemská a mořská prostředí.

Druhá vlna covidu už zeleninu nezdraží

Na začátku první vlny epidemie koronaviru a po vyhlášení nouzového stavu brali lidé obchody útokem. Kromě trvanlivých potravin nakupovali ve velkém i zeleninu a ovoce, jejichž ceny během několika dnů skokově vzrostly. Brokolice byla v březnu za 80 korun, květák až za stovku, obdobně rajčata či papriky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 7. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 17:50