Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15.3. 2021

16. 3. 2021 | Agris

Vědci objevili velký potenciál opuncie – v horké a suché budoucnosti pro nás možná bude důležitá

Opuncie mexická, hojně rozšířený kaktus s jedlými plody, má velký potenciál stát se klíčovou plodinou budoucnosti. Opuncie se dá využít jako potravina pro člověka, ale i pro hospodářská zvířata, a navíc může představovat zdroj biopaliva.

Zetor hledá zaměstnance, připravuje nové generace traktorů

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors loni využil vládní podpůrné programy, díky tomu nemusel snižovat počet zaměstnanců ani snižovat mzdy. V současnosti nabírá nové lidi zejména do výroby. Potíže má Zetor s dodávkami materiálu, výroba ale pokračuje, řekl ČTK výkonný ředitel společnosti Marián Lipovský.

Na Mostecku mohou vzniknout velké skleníky pro pěstování zeleniny

Na Mostecku plánuje energetická společnost United Energy stavbu velkokapacitních skleníků pro pěstování zeleniny. Využívaly by elektřinu a teplo díky přímému napojení na teplárnu. Náklady na investici se odhadují v řádech stovek milionů korun.

Pšenice a sójový šrot se otočily do střednědobého klesajícího trendu

Březnová zpráva WASDE přinesla zajímavé informace ohledně pšenice a sójového šrotu, které otočily do střednědobého klesajícího trendu. Podívejte se na kompletní přehled dění na zemědělských komoditách.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 16. 3. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:25