Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 30. 5. 2022

31. 5. 2022 | Agris

Jihočeské rybníky trápí sucho

Letošní mimořádně suché jaro trápí i rybáře. Některé jihočeské rybníky - například na Novohradsku - mají nejméně vody za posledních dvacet let. Může za to hlavně nedostatek srážek během zimy a na začátku jara. Voda chybí i v řekách, s nedostatkem se potýká například Lužnice. A ani občasný déšť zatím nedokázal situaci zlepšit.

Slavný návrat kombuchy. Mladý podnikatel dělá z houby nápoj, který jde na dračku

Patříte-li do starší generace, možná si na tu slávu ještě vzpomenete. Houba zvaná kombucha se totiž v 90. letech těšila velké popularitě jako jedna z těžkých zbraní lidového léčitelství. Tehdy, ještě jako dítě, se s ní setkal i Marek Siwy, který s kombuchou spojil později své podnikatelské štěstí.

Úspěšný rozvoj rodinných farem tkví v pestrosti činností, ne velikosti obhospodařovaných hektarů

Vidět na vlastní oči realitu sedláků z Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR), může mnohé velmi příjemně překvapit. Na další návštěvu farem jsme se tentokrát vydali do Jihočeského kraje s Františkem Talířem (KDU-ČSL), mladým politikem, jehož agenda na kraji je zaměřená na zemědělství atd.

Reuters: Růst cen ohrožuje tradiční britský pokrm fish and chips

V podniku Hooked Fish and Chips v západním Londýně se Bally Singh usilovně snaží udržet britskou tradici. Jeho snahy podkopává prudký růst cen ryb, brambor, oleje a dokonce i mouky, tedy všeho, co se používá pro oblíbený pokrm fish and chips - rybu smaženou v těstíčku a bramborové hranolky.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 31. 5. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 08:29