Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 9.11. 2022

10. 11. 2022 | Agris

Firmy: Pro zemědělské podniky je nereálné zavést rychlé úspory energií

Zemědělské podniky nemají příliš velký prostor pro rychlé úspory energií, protože hlavně v živočišné výrobě nelze omezit topení v budovách nebo chlazení hospodářských zvířat. Šetření by v takovém případě vedlo ke zhoršení životních podmínek zvířat a kvality potravin, sdělili ČTK zástupci firem. P

Prodej piva za první tři čtvrtletí stoupl o 6 %, v hospodách o 32 %

Prodej piva od ledna do konce září meziročně vzrostl o šest procent. Nejvýrazněji, o 32 procent stouply, prodeje čepovaného piva v restauracích. O čtyři procenta naopak klesly prodeje v obchodech. V dnešní tiskové zprávě to uvedl Svaz pivovarů a sladoven.

Rusko záměrně brzdí plavbu lodí s obilím přes Černé moře, tvrdí Ukrajina

Ruští inspektoři záměrně brzdí plavbu lodí vyvážejících obilí z ukrajinských černomořských přístavů, prohlásil podle ruské redakce BBC náměstek ukrajinského ministra dopravy Jurij Vaskov.

Asociace soukromého zemědělství podporuje malé bioplynové stanice na farmách

Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) podporuje malé bioplynové stanice (BPS) - do výkonu 500 kWh - a bylo tomu tak vždy. Domníváme se totiž, že je vhodné využívat moderní technologie v rámci koloběhu materiálu a energií na klasické farmě tak, aby veškeré zdroje byly maximálně zužitkovány a mohly poskytovat teplo či světlo na farmě a pro její nejbližší okolí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 10. 11. 2022





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:19