Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 30.8.2012

31. 8. 2012 | Agris

Vláda projednala bilanci vodního hospodářství v roce 2011

Souhrnné údaje o systému vodního hospodářství a péči o kvalitu vod v předcházejícím roce a bilanci údajů o prostředcích vynaložených na činnosti s tím spojené přináší Zpráva o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2011.

Sucho a neúroda zdraží maso, může ho být nedostatek

V nejbližší době prudce poroste cena masa, především vepřového a drůbeže. A možná ho bude nedostatek. Tak zní vzkaz předních producentů masa v Česku, kteří se ve středu sešli v Pardubicích s vedením Agrární komory ČR. V kuloárech zazněla i nadsázka, že bůček bude dražší než kaviár.

Situace na světovém trhu s hovězím masem

Globální obchod s hovězím masem se vzmáhá, produkce v EU ale klesá, proto je otázkou, zda dále porostou ceny této komodity na světovém trhu. I když je situace na trhu s hovězím masem v Evropě i na celém světě již více než rok stabilní, ceny zemědělských prvovýrobců (CZV) se pohybují v horním koridoru.

Veleba: Letošní sklizeň obilí bude nižší o 29 procent

Letošní zemědělský rok bude podle prezidenta Agrární komory Jana Veleby sotva průměrný. Sklizeň většiny polních plodin bude nižší, u hlavní tržní plodiny - obilí, to bude o překvapivých 29 procent. Řekl to při zahájení 39. ročníku Země živitelky v Českých Budějovicích.

Ministr Petr Bendl v Českých Budějovicích zahájil výstavu Země živitelka

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes zahájil 39. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Při té příležitosti ocenil mladé vědecké pracovníky za mimořádné výsledky výzkumu a experimentálního vývoje. Propůjčil také zástupcům výrobců potravin certifikáty národní značky KLASA.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 31. 8. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 05:58